Workshop i konfliktfacilitering

Workshop i konfliktfacilitering: Den anden er også dig (!?)

Den anden er også dig!! Det betyder, at når du er i konflikt med nogen, skyldes det, at den anden rummer en side af dig, som du ikke bryder dig om eller ikke identificerer dig med – en side, som du endnu ikke kender. Det vil sige, at hvis du lærer denne side af dig selv bedre at kende, så vil du være mindre i konflikt med andre mennesker og være mere rummelig over for dig selv og andre.

Gennem denne workshop vil vi gerne vise dig, hvordan du kan arbejde med dine konflikter og få en større forståelse for dem og for dig selv. Du medbringer et antal konflikter, du gerne vil arbejde med – det kan være konflikter med din partner, konflikter på arbejdet eller i andre sammenhænge – og gennem workshoppen får du lejlighed til at arbejde med konflikterne, så du bagefter er bedre klædt på til at tage konflikterne i dit liv.

Workshoppen bygger på teorier og metoder inden for Procesorienteret Psykologi/ProcessWork, men du behøver ikke have noget forhåndskendskab til metoden.

Programmet vil indeholde:

  • Teori om konflikter og konfliktfacilitering set ud fra procesorienteret psykologi
  • Eksempler på, hvordan man kan arbejde med konflikter: Vi vil vise eksempler på konflikter og hvordan arbejdet med konflikter kan føre til en større forståelse af både relationen og os selv.
  • Arbejde med konflikter i fællesskab: Vi vil arbejde med et par deltagere og de konflikter, de oplever på deres arbejdsplads, hjemme eller andre steder. Gennem rollespil og arbejde med de forskellige energier i konflikten vil vi få mere viden om de to sider af konflikter og hvilke skridt, der kan tages for at arbejde med konflikten fremover.
  • Arbejde to og to: Du vil få mulighed for at arbejde med dine egne konflikter med hjælp fra en anden deltager og facilitatorerne. Du behøver ikke medbringe den person, du er i konflikt med – workshoppen er en træning i, hvordan du kan arbejde ”alene” med dine konflikter som en forberedelse til at møde konflikterne uden for workshoppen.
  • Gruppeproces, hvor vi vil arbejde med, hvordan forskelligheder eller konflikter kan transformere en gruppe.